Maimuţa din tine

Jurgen Brater_Maimuta din tine



Jürgen Brater
colecţia savoir-vivre
traducere: Mihai Moroiu
ilustraţia copertei: Cristiana Radu
135 x 210 mm; 224 pp.
SC/flaps
ISBN 978-606-8564-08-1

preț: 38,44 lei
Comandă

++Măreşte imaginea

Jürgen Brater s-a născut în 1948 şi a absolvit studii de medicină şi stomatologie, iar din 1996 are propriul său cabinet. Conduce cursuri de perfec­ţionare pentru cadre medicale şi desfă­şoară o intensă activitate ştiinţifică şi publicistică. Titluri apărute: Lexikon der rätselhaften Körpervorgänge (Lexiconul proceselor enigmatice din corp), Generation Käfer (Generaţia broscuţei), Bier auf Wein, das lass sein (Berea după vin e un chin) şi Mehr Power! (Mai multă putere!).

M A I M U Ț A   D I N   T I N E .   S C L I P I T O A R E ,
I N T U I T I V Ă ,   A L E R T Ă   Ș I   S U R P R I N Z Ă T O A R E .

Ne urcăm repede în avion, să facem shopping la New York, şi aflăm la ştirile orei 5 ce s-a petrecut în Australia, la 4.30. Trimitem e-mailuri în Noua Zeelandă şi în trei minute pri­mim răspuns. Dar, în esenţă, tot oameni ai Epocii de Piatră rămânem, ne purtăm în continuare la fel ca strămoşii noştri sălbatici, ne umplem stomacul până nu mai putem respira, ne simţim minunat la lumina lumânărilor şi ne alegem parte­nerii exact după aceleaşi criterii. Cam aşa începe şi demonstraţia, în cel mai amuzant registru încărcat de sobrie­tatea mileniilor ce ne apasă umerii de când am luat hotărârea că trebuie să fim bipezi!

Adesea renunţăm să ne mai punem întrebări. Şi nu ne mai mirăm de ce privim fascinaţi un foc de artificii sau un foc de tabără, sau pur şi simplu focul din şemineu. De unde atâta entu­ziasm?... Exact de la Maimuţa din tine, care sare imediat cu o oglindă pe care ţi-o pune în faţă. Oglinda propriei tale psiho-evoluţii. Pentru că noi, cu toţii, purtăm în continuare în creier și în gene o mulțime de „circuite“ ancestrale pline de mistere ancestrale. Iar pe măsură ce le descoperim, lumea din jur începe să devină tot mai limpede…

Ce legătură există între cinele romantice la lumina lumânărilor, ambu­teiajele de pe autostrăzi şi oamenii cavernelor? Natura are umorul ei ascuţit şi contagios: realități uimitoare despre omul Epocii de Piatră, care există latent în fiecare din noi și preia comanda în situațiile cele mai neașteptate. Zburăm în jurul Pământului cu viteza sunetului, conducem maşina asistaţi de sisteme de navigare GPS și acumulăm biblioteci impresionante în minuscule plăcuțe argintii. Doar noi, oamenii, am rămas neschimbaţi în tot acest grăbit univers al perfecţionării. Şi înzestrări şi percepții, şi simțuri şi dorințe, dar şi intuiţii... toate s-au păstrat în stare pură, cu mici, foarte mici excepţii. În esenţă, ne vedem nevoiţi să recunoaştem, suntem doar făpturi ale Epocii de Piatră într-o lume căreia, de fapt, nu îi facem față. Jürgen Brater, medic de profesie, demonstrează inteligent şi alert cum iese la iveală maimuţa din noi exact atunci când ne așteptăm mai puțin și oferă răspunsuri surprinzătoare la întrebările din fiecare zi:
• De ce atât de mulți avem probleme cu greutatea?
• De ce practicile medicale sunt așa cum sunt?
• De ce ne străbate un fior când zgâriem tabla cu unghia?
• De ce bărbații nu au nicio plăcere să cumpere haine?
• De ce își petrec femeile atât de mult timp în baie?

Autori

Edwige Martin

Alberto Manguel

Sandra Newman

Vezi mai multi autori

Contact

Baroque Books & Arts

 Adresă: Str. Aviator Ștefan Sănătescu, nr. 53A, sector 1

Telefon/Fax: (+40) 212242725

E-mail:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Hartă