Puterea puterii

Reiner Neumann_Puterea puteriiReiner Neumann
colecţia savoir-vivre
traducere: Mihai Moroiu
ilustraţia copertei: Cosmin Petru Paulescu
135 x 210 mm; 224 pp.
broşată, cu clape
ISBN 978-606-8564-06-7


preț: 38,44 lei
Comandă

++Măreşte imaginea
>>Răsfoieşte

Reiner Neumann este psiholog și colaborează frecvent cu președinți de firmă, directori executivi și cu personalități binecunoscute publicului larg.
A pregătit până în momentul de față peste 15 000 de specialiști și personal de condu­cere dintr-un mare număr de firme și multe concerne aflate pe piața bursieră germană (DAX) şi se bucură continuu de cele mai bune aprecieri și referințe.
Are o experiență îndelungată ca manager și consultant. A fost conducătorul pregătirii per­so­nalului pentru Departamentul de Vânzări și Servicii la Siemens Coordination Center din Bruxelles, conducătorul serviciilor de dezvoltare și formare a personalului la Mannheimer AG din Hamburg, manager departamental la Mummert și la Kienbaum și vicepreședinte la ABB Business Services, în Elveția.
După terminarea studiilor, Reiner Neumann și-a desfășurat activitatea academică la Institutul de Cercetări în Educație Max Planck din Berlin și la Universitatea Ruhr din Bochum.

PUTEREA ESTE NEDREAPTĂ PUŢINI O AU,
MULŢI ŞI-O DORESC,
ŞI CEI MAI MULŢI O CONSIDERĂ SEXY

Un ghid captivant şi elitist despre puterea celor din jur, dar, mai întâi de toate, despre propria ta putere.
Cine are putere poate să ajute şi, la fel de bine, poate să distrugă, poate să construiască şi poate să calce totul în picioare.

„Despre fostul președinte al MG Technologies, există o poveste interesantă referitoare la instituţia puterii: avea pe birou un buton pe care apăsa ori de câte ori dorea cafea. Și atunci venea o secretară din anticameră și îi turna cafea – dar din cafetiera aflată chiar la el pe birou.
[…]
În cadrul feței, ochii joacă un rol deosebit. Oamenii consumă mult timp și energie privindu-se în ochi. Cel mai mult contează frecvența și durata – cu cât ne privește cineva mai intens, cu atât percepem mai multă atenție și consimțământ. Absenţa gestului este interpretată de obicei drept lipsă de interes, respingere sau sentiment de vinovăție. Cele mai bune efecte pot fi obținute de la un partener de discuție dacă se susține un dialog de priviri prelungit, dar întrerupt repetat, pentru scurt timp. O privire holbată înseamnă însă o mare greșeală. Iar una neclintită transmite un sentiment de disconfort, cu tente amenințătoare. Când două persoane se privesc fix, poate fi preludiul unui conflict.
Cel mai important în mimică: zâmbiți! Persoanele care zâmbesc fac o bună impresie. Zâmbetul este cea mai limpede cale de a transmite bunăvoință. Zâmbetul este un amortizor important al proastei dispoziții și al agresiunii și atrage o atitudine prietenoasă. Chiar și obrăzniciile însoțite de un zâmbet nu par la fel de agresive.
[…]
Ludovic al XIV-lea a rămas în istorie sub numele de «Regele-Soare».
L’état c’est moi!
Era deviza sa, pe care a impus-o prin concentrarea puterii la Versailles. Iar regele însuși arăta pe măsura pretențiilor sale. Cunoscuta pictură a lui Hyacinthe Rigaud, cel mai renumit portretist din Ancien Régime, îl reprezintă în postură impozantă, cu toate însemnele puterii regale: mantie bleumarin brodată cu crini de aur, căptușită în întregime cu blană scumpă, de hermelină, cu sabia de paradă din aur, sprijinindu-se cu mâna dreaptă de sceptrul de aur, iar pe un taburet somptuos, coroana. Măreția personajului se face remarcată de la prima vedere.
[…]
IF YOU PAY PEANUTS, YOU GET MONKEYS!
Atunci când vă exercitați autoritatea de șef, trebuie să țineți seama de valorile, mentalitatea și motivația subalternilor, ceea ce vă va ajuta să le cunoașteți și exigențele. John Stacey Adams a formulat equity theory. Potrivit acestei abordări, oamenii sunt cu atât mai dispuși să se lase conduși și să muncească mai intens cu cât consideră mai echilibrat raportul dintre input (spre exemplu, muncă prestată și implicare în muncă) și output (de pildă, retribuție și condiții de lucru). În engleză există o expresie cât se poate de sugestivă: If you pay peanuts, you get monkeys! Dacă vor constata o discrepanță între input și output, oamenii nu vor fi motivați și vor munci mai puțin. Dar ei se așteaptă în aceeași măsură și la o împărțire echitabilă a componentelor din output. Lipsa de proporție determină eforturi din partea celor dezavantajați de a realiza din nou echilibrul. Firesc, noțiunile de input și output sunt întotdeauna percepute diferit, funcție de criteriile individuale ale fiecăruia.
[…]
Frumusețea este parte a capitalului erotic. Și oricine poate să profite de ea, dacă știe să o pună în valoare, cu puțină pricepere și ceva interes. Pentru început, trebuie să acordați atenție vestimentației, tunsorii și întregii ținute. Catherine Hakim constată că femeile cu înfățișare plăcută sunt avantajate oriunde, inclusiv în ierarhii de top management. Dar dacă arată prea bine și se comportă prea feminin și prea senzual, pot obține un efect contrar, fiind considerate nese­rioase, pierzându-și astfel șansele de a ajunge în vârful piramidei. Desigur, Catherine Hakim nici nu pune în discuție rochia mini care, spune ea, nu are ce căuta în viața profesională. Capitalul erotic al bărbaților și al femeilor constă din șarm, temperament, vestimentație, bune maniere, eleganță și carismă. Oamenii frumoși sunt mai îndrăgiți, fiind considerați și mai inteligenți, iar de multe ori au parte de joburi mai bune. Chiar și bebelușii frumoși se bucură de mai multe zâmbete și trezesc și mai mult interes.“

REINER NEUMANN

Autori

Edwige Martin

Alberto Manguel

Sandra Newman

Vezi mai multi autori

Contact

Baroque Books & Arts

 Adresă: Str. Aviator Ștefan Sănătescu, nr. 53A, sector 1

Telefon/Fax: (+40) 212242725

E-mail:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Hartă