Cum să te faci nevăzut

Cum sa te faci nevazut


Akiko Busch
colecţia savoir-vivre
traducere: Sînziana Dragoş
ilustraţia copertei: Attila Bajkó
135 x 210 mm; 224 pp.
broşată cu clape
ISBN 978-606-8977-46-1

preț: 42,90 lei
Comandă

++Măreşte imaginea
>>Răsfoieşte

Akiko Busch este profesoară la School of Visual Arts din New York și autoare a unei apreciate colecții de  eseuri, printre care Geography of Home, Nine Ways to Cross a River și The Incidental Steward. A fost editor la Metropolis Magazine și a conceput nenumărate cataloage pentru expoziții. În prezent locuiește în Hudson Valley.

O REVERENȚĂ PENTRU DISCREȚIE, ÎNTR-O LUME A TRANSPARENȚEI

O carte neașteptată, amețitoare și hipnotizantă, o cupolă magică de revelații ale puterii nevăzutului, în care să dispari, să te pierzi, să te amesteci cu discreția, ca să ieși apoi transformat și puternic, plin de speranță și încredere într-o existență firească, liniștită – într-un cuvânt, omenească.

Cu grație, umor și precizie ce taie răsuflarea, o pledoarie despre virtuțile necântate ale discreției: mit și știință, uitare și regăsire, o carte ca o strângere de mână secretă care circulă de la prieten la prieten.

Akiko Busch este o fină observatoare a lumii și explorează neliniștea unui mod de viață mai puțin supus cercetării, dornic de invizibilitate, avid de discreție sofisticată și, cu surprinzătoare precizie, demontează mitul cele­brității și al prim-planului aducător de glorie efemeră și de fericire în rate. O pledoarie neașteptată pentru discreție și pentru citadela sferei private într-un univers invaziv, curios și devorator.

Kafka visa să fie chelner.
Dorea să fie prezent, dar invizibil.

Într-o viață saturată de network-uri și de imagini, noțiunea de invizibilitate nu a fost niciodată mai atrăgătoare. Suntem permanent înconjurați, și chiar împinși, să ne dezvăluim, să ne împărtășim și să preluăm intimitatea unei imense planete suprapopulate de vietăți avide de exhibiție. Trăim permanent sub presiunea  curentului de a fi vizibili și de a vedea tot, presiune exercitată nu numai de egali între egali, ci și de competiția dintre magnații industriei de iluzii care profită de pe urma patternurilor comportamentale.

Nu poate exista graţie acolo unde nu există discreţie.

Autori

Edwige Martin

Alberto Manguel

Sandra Newman

Vezi mai multi autori

Contact

Baroque Books & Arts

 Adresă: Str. Aviator Ștefan Sănătescu, nr. 53A, sector 1

Telefon/Fax: (+40) 212242725

E-mail:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Hartă