Mandy Aftel

„Mandy Aftel este regina parfumurilor naturale, cea mai creativă personalitate din industria fragrance.“ - The New York Times
„Mandy Aftel combină istoria și romantismul în toate creațiile ei năvalnice, păstrând neatins farmecul desăvârşit al naturii, amestecat cu emoţii şi amintiri.“ – Vogue

Istoria parfumului

Helena Attlee

Scriitoare şi jurnalistă britanică, Helena Attlee lucrează în Italia de mai bine de treizeci de ani, subiectele ei predilecte fiind grădinile şi istoria. Colaborează cu numeroase reviste pentru care scrie articole pe teme de arhitectură, design interior şi, desigur, grădini. Susţine conferinţe cu tematici diverse din domeniul istoriei grădinilor şi al peisagisticii şi, în colaborare cu o agenţie turistică de profil, concepe şi conduce tururi de vizitare a unor grădini şi parcuri celebre din Italia, Portugalia şi Marea Britanie. Printre cărţile ei se numără Grădinile Italiei: O istorie culturală, Grădinile Portugaliei, Grădinile Japoniei, Grădinile particulare ale Italiei: O privire din interior.
Tărâmul lămâilor. Savuroasa istorie a Italiei prin prisma lămâilor sale

Teodor Baconschi

Teodor Baconschi s-a născut la București, în 1963. Este doctor în Antropologie religioasă și istorie comparată a religiilor al Universității Paris-Sorbonne, Paris IV, 1995, și a urmat studii post-doctorale la New Europe College, București, 1996. Din 2006 deține gradul diplomatic de ambasador.
Despre necunoscut

Jürgen Brater

Jürgen Brater s-a născut în 1948 şi a absolvit studii de medicină şi stomatologie, iar din 1996 are propriul său cabinet. Conduce cursuri de perfecţionare pentru cadre medicale şi desfăşoară o intensă activitate ştiinţifică şi publicistică. Titluri publicate: Lexikon der rätselhaften Körpervorgänge (Lexiconul proceselor enigmatice din corp), Generation Käfer (Generaţia broscuţei), Bier auf Wein, das lass sein (Berea după vin e un chin) şi Mehr Power! (Mai multă putere!).
Maimuţa din tine

Christine Gräfin von Brühl

Christine Gräfin von Brühl provine din familia contelui Heinrich von Brühl, căruia Dresda îi datorează terasa cu acelaşi nume. S-a născut pe 31 decembrie 1962, la Accra, în Ghana, şi a crescut ca fiică de diplomaţi în Ghana, la Londra şi Singapore. Tatăl ei este Dietrich Graf von Brühl şi mama ei Maria Oktavia Gräfin von Waltburg zu Wolfegg und Waldsee. În prezent este jurnalistă şi autoare de cărţi cu un enorm succes. Să nu uităm, Noblesse oblige!
Noblesse oblige
Adio, nobili!

Bernd Brunner

Bernd Brunner s-a născut în 1964 în Germania şi este autor al mai multor volume foarte apreciate, şarmante compendii inspirate din istoria culturii abil împletită cu rigorile ştiinţei: Fascinaţia lunii, Relaţia dintre om şi urs, Istoria bradului de Crăciun.
Luna
Arta orizontalei. Laudă tolănitului

Didier van Cauwelaert

Didier van Cauwelaert, scriitor francez, dramaturg şi scenarist de origine belgiană, s-a născut în 1960 la Nisa şi a început să scrie de la vârsta de opt ani, fiind publicat de Gallimard. Dar a trebuit să aştepte confirmarea valorii sale literare până în 1994, când i-a fost decernat Premiul Goncourt pentru romanul Un aller simple. Se bucură de un imens succes la public şi de elogiile criticii literare.
Dicţionarul imposibilului

Rolf Dobelli

Rolf Dobelli s-a născut în 1966, la Lucerna, Elveţia. Este scriitor, romancier şi om de afaceri. A obţinut un MBA şi un doctorat în filozofia economiei la Universitatea St Gallen. Este cofondator al getAbstract, cel mai mare furnizor de rezumate de carte din lume.
Arta de a gândi limpede

Ute Ehrhardt

Ute Ehrhardt s-a născut în 1956 la Kassel, în Germania. Este licenţiată în psihologie şi lucrează ca psihoterapeut, consultant de carieră şi mediator. Susţine seminarii de psihologie în domeniul economic şi oferă consultanţă pentru corporaţii. Este căsătorită cu Wilhelm Johnen. Este autoarea celebrului volum Fetele bune ajung în rai, fetele rele ajung unde vor.
Vă spun sincer, mint perfect

Raphaël Enthoven

Absolvent al École Normale Supérieure şi profesor de filozofie, Raphaël Enthoven este producătorul emisiunii „Le Gai savoir“ la postul de radio France Culture şi prezintă pe Arte emisiunea „Philosophie“. A scris numeroase lucrări despre filozofie.
Este fiul filozofului Jean-Paul Enthoven, alături de care a scris Dictionnaire amoureux de Marcel Proust, volum distins cu Premiul Fémina pentru eseu în anul 2013.
Este bine cunoscut în Franţa nu doar pentru emisiunile sale de radio şi televiziune, ci şi pentru relaţiile cu femei celebre: fosta soţie, Justine Lévy, fiica lui Bernard-Henri Lévy, Carla Bruni ori actriţa Chloé Lambert.

Snobismul

Alain Guyard

Nume: Guyard; Prenume: Alain; Vocaţie: Socrate la vorbitor, Bergson al pârnaielor.
S-a născut în 1966, în Franţa, şi este profesor de filozofie, eseist, dramaturg, filozof de consum cu discurs metafizic, un sofisticat salvator de idei şi demolator de concepte.
Dacă Hammett, după cum scria Chandler, a scos policier-ul din vasul său de Murano şi l-a aruncat în stradă, Guyard a luat arta de a filozofa de pe înălţimile sacre ale tribunei şi a trântit-o direct la zdup.
Plecând de la observaţia că „istoria filozofiei seamănă, mai degrabă, cu o curte a Miracolelor decât cu un teren de tenis”, Guyard scrie povestea metafizicii aşa cum trebuie ea să fie scrisă: cu cerneala faptului divers şi cu reflectorul orientat pe aventurile conceptului.
33 de lecţii de filozofie de şi pentru băieţii răi

Justin Hammack

Justin Hammack este cofondator al siteului winefolly.com și conduce departamentele Business Strategy și Internet Tech.
Enciclopedia vinului

Rebecca Harrington

Rebecca Harrington a studiat istorie și literatură la Harvard și jurnalism la Columbia University. Locuiește la New York şi publică articole în New York Magazine, în New York Times și în multe alte reviste și pe site-ul radioului american, NPR.com.
Comand la fel

Jonathan Harris

Jonathan Harris revizitează istoria Bizanțului dintr-o perspectivă nouă și poate nu întamplător extrem de actuală. Imperiul din răsăritul Europei a fost excepțional de longeviv. Care să fie explicația, se întreabă istoricul englez. Peste Constantinopol au venit valuri de populații, de multe ori puternice și agresive, cu armate capabile să distrugă orice opoziție. Şi se pare că soluția salvatoare a fost de cele mai multe ori abila transformare a dușmanilor în aliați și apoi integrarea lor în imperiu.
Jonathan Harris este profesor de istorie a Bizanțului la University of London.

Bizanț

Åsa Hellberg

Åsa Hellberg s-a născut în 1962. A încercat mai multe meserii, de la stewardesă la vânzătoare şi şefă de producție, experiențe care au ajutat-o la scrierea savuroaselor romane cărora li se dedică acum, cu care a cucerit cititorii din lumea largă. A debutat cu autobiografia Femeia lui Casanova. Au apărut apoi cele două volume, Promisiune de lux şi, continuarea, Marele secret.
De curând a publicat Lumea e mică şi Toscana tur-retur.
Promisiune de lux

Gijs van Hensbergen

Gijs van Hensbergen este profesor de arhitectură și autorul lucrărilor Art Deco și Taste of Castile.
„Gijs van Hensbergen a reuşit să pătrundă în esența vieții lui Gaudí și să conceapă o devăvârşită biografie multistratificată.“ - ANTHONY SYMONDSON, Catholic Herald

Gaudi

Jessica Kerwin Jenkins

Jessica Kerwin Jenkins şi-a început cariera la New York ca redactor la Women’s Wear Daily şi apoi a continuat la W Magazine, ca editor european al revistei, la Paris. A călătorit prin toată lumea, de la Madrid la Copenhaga, de la Atena la Veneţia, de Ibiza la Tallin, colecţionând momente alese şi episoade neaşteptate, vizitând ateliere, vile, pallazos, chateaux şi haciendes.
Ideea centrală din spatele Enciclopediei sublimului este căutarea, pentru că pe măsură ce cauţi poţi descoperi frumuseţea în cele mai neaşteptate locuri, unde nebunia este esenţială, învăţând că luxul nu se măsoară în grămezi de bani risipiţi.
În prezent trăieşte în zona de litoral a statului Maine şi scrie pentru Vogue.

Enciclopedia sublimului

Russell Kirk

Russell Kirk (19 octombrie 1918–29 aprilie 1994) a fost cel mai important reprezentant al conservatorismului american clasic şi a desfăşurat o activitate vastă ca teoretician al politicii, moralist, istoric, critic social, critic literar şi autor de beletristică. După studii la Michigan State University şi Duke University, Russell Kirk a fost primul american care a obţinut în anul 1953 titlul de Litterarum Doctor la St Andrews University, cea mai veche universitate din Scoţia şi printre cele mai vechi din Marea Britanie. Mintea conservatoare, cartea publicată de el în 1953, este considerată fundamentală pentru conservatorismul anglo-saxon, fiind prima lucrare care argumentează serios originea gândirii conservatoare americane ca un corpus de idei coerent şi cu mare tradiţie culturală. Lucrurile permanente constituie una dintre temele favorite ale lui Russell Kirk, inspirată în bună măsură de relaţia de prietenie cu T.S. Eliot, căruia îi consacră, în 1971, volumul Eliot şi timpul său: Imaginaţia morală a lui T.S. Eliot în secolul XX, extrem de important pentru fondul intelectual conservator, dar şi pentru istoria literaturii.
Imaginația morală

Oliver Kuhn

Oliver Kuhn, în copilărie şi adolescenţă, era mereu ultimul ales în echipele de fotbal. Cu două mâini stângi şi aproape lipsit de orientare, nu putea supravieţui decât într-un oraş mare. A urmat Deutsche Journalistenschule din München, a lucrat mulţi ani ca reporter, a devenit autor de bestselleruri şi încă e tânăr.
Tot ceea ce trebuie să poată bărbatul absolut
Tot ceea ce trebuie să știe bărbatul genial

Dominique Loreau

Dominique Loreau, eseistă franceză, trăieşte de peste treizeci de ani în Japonia. A devenit cunoscută în întreaga lume odată cu bestsellerul său Arta simplităţii, vândut în sute de mii de exemplare.

Iubește ploaia, iubește viața
Arta de a pune lucrurile la locul lor
Micul infinit
Arta esenței
Arta simplității

Pierre Manent

Pierre Manent este director de studii la Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales din Paris, membru fondator al prestigioasei reviste Commentaire şi unul dintre cei mai subtili interpreţi ai gândirii politice occidentale. Multe dintre cărţile sale – printre care Histoire intellectuelle du libéralisme, La Cité de l’homme, Naissances de la politique moderne sau La raison des nations – au fost traduse în română. Cartea de faţă e un dialog despre parcursul intelectual al lui Manent şi marile opţiuni politice ale lumii moderne.
Bénédicte Delorme-Montini este specialistă în ştiinţa politică şi colaborează la revista Le Débat.
Știința politică autentică, un dialog cu Bénédicte Delorme-Montini

Alberto Manguel

Asemenea spiritului său tutelar, Borges, Alberto Manguel e un autentic cetăţean al lumii. A absorbit culturi multiple, a avut destinul călătoriei de foarte timpuriu şi consideră că adevărata sa patrie este literatura. Născut la Buenos Aires în 1948, şi-a petrecut copilăria în Israel, unde tatăl lui era ambasador. Experienţa sa întemeie­toare a avut loc în adolescenţă, când l-a întâlnit pe Borges, ajuns aproape orb, căruia i-a citit ani la rând. I-a dedicat apoi bătrânului său maestru pagini de neuitat. Manguel, cetăţean canadian, locuieşte în prezent într-o mică localitate franceză din regiunea Poitou-Charentes, unde a cumpărat o fostă casă parohială, pe care a transformat-o într-o enormă bibliotecă personală, ce-i găzduieşte cele peste treizeci de mii de volume. Gândirea profundă se asociază cu o mână uşoară şi cu darul povestirii învăluit în charisma scrisului. De o cordială erudiţie, Manguel rămâne un profet al lecturii. Asemenea unui preot sau credincios inspirat, el ne invită să trecem pragul copertelor – pentru a descoperi minunea cărţilor, minunea care ne face oameni deplini.
Jurnal de lectură. Un Don Juan al cărților
Toți oamenii sunt mincinoși

Edwige Martin

Edwige Martin, grafician de profesie, după ce a lucrat în domeniul publicităţii şi a rămas fără slujbă, ca un tribut adus crizei, a fost nevoită să accepte un post de vânzătoare într-unul dintre cele mai prestigioase magazine din lume, în centrul luxului parizian. Şi, după patru ani de fină observaţie a distinsei clientele, ne invită în culisele unui univers extravagant, într-o adevărată şi amară comedie umană: Luxomania. O cochetă confesiune pe un ton degajat şi înecat în sarcasm.
Luxomania

Bertrand Meyer-Stabley

Jurnalist reputat al revistei ELLE, Bertrand Meyer-Stabley e un pasionat al companiei celebrităţilor şi al modului lor de a se integra, memorabil şi distinct, în cotidian. A lucrat pentru Prinţesa Margaret a Marii Britanii, a scris despre Elton John, Coco Chanel, Rudolf Nureyev, Gala Dalí, James Dean şi mulţi alţii. Dincolo de pasiunea documentării minuţioase a parcursului bibliografic al unor personaje care amprentează puternic istoria socială, Bertrand Meyer-Stabley a editat cu succes unele din cele mai provocatoare texte ale lui Jean Cocteau. În prezent, autorul locuieşte la Nisa şi colaborează cu numeroase publicaţii franceze şi străine.
12 creatoare care au schimbat istoria
12 creatori care au schimbat istoria

Moritz Netenjakob

Moritz Netenjakob, născut în 1970, este unul dintre cei mai apreciați autori germani de comedie. Este scenarist de seriale de televiziune – Anke, Dr. Psycho, Stromberg – și redactor-șef al unor emisiuni ca „Die Wochenshow“ și „Switch“. A primit Premiul Grimme în 2006. Multe dintre starurile scenelor germane, printre care Cordula Stratmann, Hella von Sinnen și Rüdiger Hoffmann, își comandă programele de la el. Publicul și criticii au primit cu entuziasm spectacolele sale de cabaret, „Multiple Sarkasmen“ și „Meine dicke freche türkische Familie“ (Familia mea de turci grași și insolenți).
Macho Man

Reiner Neumann

Reiner Neumann este psiholog și desfășoară o intensă activitate de consultanţă în rândul unor celebre concerne listate la bursa germană. După terminarea studiilor, și-a desfășurat activitatea academică la Institutul de Cercetări în Educație Max Planck din Berlin și la Universitatea Ruhr din Bochum. În prezent predă la diverse universități în cadrul programelor MBA. A publicat un mare număr de articole şi peste zece volume. Amintim aici Souverän auftreten (Conduita suverană) și Der Macht-Code (Codul puterii), apărute la Hanser Verlag.
Puterea puterii

Sandra Newman

Sandra Newman a predat cursuri de literatură şi de creative writing la Temple University şi la Chapman University şi la University of Colorado şi are o intensă activitate publicistică în presa londoneză – The Observer, Telegraph şi Mail.
Lit Kit
Cum să NU scrii un roman. Arta greșelilor

Jean d'Ormesson

Jean d'Ormesson este una dintre marile figuri ale literaturii franceze contemporane. Romancier, eseist şi filozof, este adesea evocat ca eternul „fericit“, graţie seninătăţii sale îndelung hrănite cultural. Născut la 16 iunie 1925 la Paris, într-o familie aristocratică, în care vederile de dreapta şi de stânga se calibrează reciproc prin filtrul catolicismului, contele Jean Bruno Wladimir François de Paule Le Fèvre d’Ormesson a studiat filozofia la École normale supérieure. Între 1974 şi 1977 a condus prestigiosul cotidian Le Figaro. În 1973 devine membru al Academiei Franceze, preluând fotoliul lui Jules Romains, după ce obţinuse, în 1971, marele premiu pentru roman al Academiei Franceze, pentru Gloria imperiului (La Gloire de l'Empire).
Ciudată e lumea, până la urmă!

Claudia Ott

Claudia Ott s-a născut în 1968 în Germania şi a urmat studii orientale la Ierusalim, Tübingen şi Berlin, cu specializarea în epică şi caligrafie arabă. Apoi a studiat muzica arabă la Cairo şi a început o prestigioasă carieră universitară. În anul 2004 a terminat de retradus O mie şi una de nopţi, după cel mai vechi manuscris în limba arabă, dobândind recunoaşterea mondială.
101 de nopți

Jennifer Ouellette

Jennifer Ouellette a absolvit studii de filologie şi, printr-un accident fericit, a devenit autoare de texte ştiinţifice din cele mai diverse domenii, publicate în The Washington Post, Discover, Slate, Salon şi Nature. Jennifer Ouellette este interesată de conexiunile între ştiinţă, pop culture şi lumea reală. A scris articole despre pseudoştiinţe, modele de fractali în picturile lui Jackson Pollock, ştiinţa iodlerului, acustica piramidelor Maya şi multe alte subiecte pitoreşti. Scrie cu regularitate pentru Discovery News şi are un blog numit Cocktail Party Physics pe site-ul Scientific American. Între 2008 şi 2010, Jennifer Ouellette a fost directorul programului Science and Entertainment Exchange, o iniţiativă a National Academy of Sciences din Statele Unite, care încurajează dialogul dintre oamenii de ştiinţă şi profesioniştii din industria culturală. Ouellette are centura neagră în jujitsu şi locuieşte în Los Angeles împreună cu soţul său, fizicianul Sean Carroll.
Arta de a te cunoaște

Monika Peetz

Monika Peetz s-a născut în 1963, în Germania. A studiat germanistica, ştiinţele comunicării şi filozofia la Universitatea din München. După excursuri în advertising, în dramaturgie şi în lumea editorială, din 1990 este redactor la Bayerischerundfunck în redacţia de film, iar din 1998 a devenit autoare de romane cu un imens succes. Volumul Marţi. Doamnele de marţi s-a vândut în şapte sute de mii de exemplare în numai jumătate de an şi a fost tradus în paisprezece limbi.
Doamnele de marţi
Doamnele de marți în derută!
7 zile fără

Bernard Pivot

Membru al Academiei Goncourt, jurnalist de presă scrisă, radio şi televiziune, Bernard Pivot a fost, timp de aproape treizeci de ani, moderatorul celor mai cunoscute emisiuni literare de la France 2: Ouvrez les guillemets, Apostrophes, Bouillon de culture.
Dicţionar din dragoste de vin

Cristian Preda

Cristian Preda este profesor de științe politice la Universitatea din București, unde predă din 1992. A publicat mai multe volume despre evoluția gândirii politice românești (Modernitatea politică și românismul, Nemira, 1998; Occidentul nostru, Nemira, 1999; Staulul și sirena. Dilemele unui marxist român, Nemira, 2002; Contribuții la istoria intelectuală a politicii românești, Meridiane, 2003), Despre istoria liberalismului (Le libéralisme du désespoir. Tradition libérale et critique du totalitarisme dans les années 1938–1960, Editura Universității din București, 2000; Liberalismul, Humanitas, 2003; Mic dicționar de gândire politică liberală, Humanitas, 2004), precum și despre sisteme electorale și politica românească (Tranziție, liberalism și națiune, Nemira, 2001; România postcomunistă și România interbelică, Meridiane, 2002; Partide și alegeri în România postcomunistă, Nemira, 2005; Regimul, partidele și sistemul politic din România, Nemira, 2008 – împreună cu Sorina Soare; Eseuri politice, Nemira, 2009). A tradus de asemenea în română autori precum Benjamin Constant, François Guizot, Alexis de Tocqueville, Raymond Aron sau Pierre Manent.
Ultimele publicații: Rumânii fericiți. Vot și putere de la 1831 până în prezent, Polirom, 2011; Democratizzazione in Romania. Regime, partiti e sistema de partiti, Aracne Editrice, Roma, 2012 (împreună cu Sorina Soare); Introducere în știința politică, Polirom, 2013 (ediția a doua); Dumnezeu a trântit telecomanda, Curtea Veche, 2014.

25 de ani de democraţie şi câteva sute de partide

Madeleine Puckette

Madeleine Puckette este somelier, designer și fondator al celebrului site winefolly.com. Prin calitățile sale de excepţional comunicator a atras milioane de fani, de la începători până la adevărați experți în lumea vinului.
Enciclopedia vinului

Romain Puértolas

Romain Puértolas s-a născut la Montpellier în 1975, a circulat mult şi nu a refuzat niciun job. Doar fakir nu a reuşit să devină, deşi nu i-ar fi lipsit nimic: inventivitate, conversaţie, umor, o desăvârşită condiţie fizică şi o infinită empatie faţă de semenii săi. În copilărie îşi dorea să se facă stilist-trompetist, însă soarta îi rezervase un alt viitor. Într-o continuă mişcare între Franţa, Spania şi Anglia, a fost pe rând DJ, cantautor, profesor de limbi străine, translator-traducător, steward, magician, înainte de a-şi încerca norocul ca spintecător de femei într-un circ austriac. De unde a fost dat afară într-un timp-record, din pricina lipsei de abilităţi, pentru ca apoi să opteze fără nicio ezitare pentru scrisul compulsiv. Romain Puértolas a lucrat timp de trei ani într-o agenţie de combatere a reţelelor de trafic pentru imigranţi. În prezent, este analist al Direcţiei de Poliţie a Frontierelor din Franţa.
Extraordinarul voiaj al unui fakir care a rămas blocat într-un dulap Ikea
Zahera, fetiţa care a înghiţit un nor mare cât Turnul Eiffel

Adèle Van Reeth

Filozof specialist în lucruri comune şi în cinema, Adèle Van Reeth prezintă „Les Nouveaux chemins de la connaissance“, emisiune de filozofie difuzată zilnic pe France Culture.
Snobismul

Sebastian Schnoy

Sebastian Schnoy s-a născut în 1969, la Hamburg. După absolvirea studiilor de istorie, a ales o carieră de scenă şi astăzi este considerat cel mai amuzant istoric al Germaniei.
Istorie pentru cei care se tem de istorie. De la Napoleon am învățat să nu ne spălăm

Alexander von Schönburg

Contele Alexander von Schönburg s-a născut în 1969, în Somalia, unde tatăl său era corespondent de presă. Este căsătorit cu prinţesa Irina Verena de Hessa, nepoata prinţului Christoph de Hessa şi strănepoata reginei Elisabeta a II-a. Împreună au trei copii, descendenţi direcţi ai reginei Victoria şi stră-stră-strănepoţi ai prinţesei Margareta de Prusia, mezina împăratului Frederic.
Arta conversației
Arta de a renunța cu stil
Enciclopedia inutilității
Istorie la purtător
Tot ceea ce aţi dorit să ştiţi despre regi şi nu aţi îndrăznit să întrebaţi niciodată
Înalta societate

Christoph Schulte Richtering

Christoph Schulte-Richtering s-a născut în 1968, la Osnabrück, Germania. În prezent, amuză cu regularitate un public format din milioane de telespectatori şi scrie texte pentru câţiva dintre cei mai mari prezentatori TV din Germania. Cunoştinţele sale vaste le-a dobândit în urma studiilor de germanistică, anglistică, medievalistică şi lingvistică. Locuieşte cu familia sa la Köln.
Regi, războaie și cocote

Fernando Trías de Bes

S-a născut la Barcelona, în 1967. Este economist, specializat în creativitate, inventică şi tehnici de marketing şi profesor asociat la Esade. A publicat eseurile informative Marketing lateral (2003), Norocul (2004, Premiul Shinpukai al librarilor din Japonia pentru cea mai bună carte a anului 2005), Vânzătorul de timp (2005), care a fost dramatizat, Cartea neagră a întreprinzătorului (2007), Omul care şi-a dat casa pe o lalea (Premio de Hoy, 2009), O sumedenie de moluşte (2010, ilustrat de Toni Batllori) şi Inventezi ca să câştigi (2011); volumul de povestiri Întâmplări absurde (2006) şi romanele Cuvintele de pe fundul mării (2006), Colecţionarul de sunete (2007) şi Istoria care mă scrie (2008), carte finalistă a celei de-a şaisprezecea ediţii a Premiului Internaţional pentru Roman Rómulo Gallegos. A colaborat cu El País Semanal, iar acum scrie pentru La Vanguardia şi La Brújula de Onda Cero, unde are o rubrică săptămânală.
Cerneala
Colecționarul de sunete

Richard Vine

Richard Vine s-a născut în regiunea Finger Lakes din Statul New York și a început să lucreze la Pleasant Valley Wine Company în anul 1958. A pornit de la munca în pivnițe, a trecut în laborator și apoi a devenit producător de vin cu o producție de peste șase milioane de sticle anual. În anul 1977 a acceptat postul de cercetător la Mississippi State University unde a obținut doctoratul și a scris o serie de volume despre vin. Din 1991 este profesor de enologie la Purdue University.
Timp de douăzeci și unu de ani a fost consultant în materie de vinuri pentru zborurile American Airlines.
Curioasa lume a vinului

Apariții recente

Ştiu ce gândeşti

Gânduri, gesturi, intenții și priviri, intuiție și simțire, magie și subtilitate: puterea de a citi gândurile, de la o mare taină la o desăvârșită artă.
Citește mai mult

Firul de aur

Firul de aur este, de fapt, o aventură memorabilă prin trecutul, prezentul şi viitorul omenirii!
Citește mai mult

Generaţia internetului. iGen

Tehnologia ultimului secol a schimbat cultura, iar cultura a schimbat lumea și a populat-o cu o nouă specie: generația rețelelor sociale, guvernată de game-changers. Ce limbă vorbesc copiii ei, dar adolescenții şi tinerii?
Citește mai mult

Decartează îndoielile cu Descartes

Rousseau, Montaigne, Descartes, Foucault, Sartre, Voltaire, Ricœur, Simone de Beauvoir, Camus, Valéry, Baudrillard, Simone Weil. De câte ori ai auzit aceste nume? Fiecare silabă este o împărăție, un munte de cultură, un fragment de patrimoniu.
Citește mai mult

Ce este dragostea, Socrate?

Marii filozofi în faţa celui mai frumos sentiment dintre toate, iubirea. Pentru că iubirea e ca o tornadă. Nu poți să iubești așa, en passant, și în rest să-ți vezi de ale tale ca de obicei.
Citește mai mult

Candoare cu stil

„Secretul fericirii nu e să faci ceea ce adori, ci să adori ceea ce faci.“ – J.M. Barrie
Citește mai mult

Viaţa secretă a soţilor

Despre ce vorbește soțul tău cu prietenii lui? Ce face când rămâne singur acasă? Chiar nu știe să spele rufe? Nici vase? Și nu deosebește aspiratorul de prăjitorul de pâine? Și oare într-adevăr își detestă soacra?
Citește mai mult

Nu dezvăluiţi niciodată secretul

„Secretele au puterea să stăpânească lumea. Secretele mi-au dat aripi, mi-au dat încredere, mi-au permis să ajung acolo unde mi-am dorit. Iubesc secretele!“ – Thorsten Havener
Citește mai mult

Arta de a trăi fără ştiri

Dacă ai citit 1000 de știri într-o zi, fii sigur că nu ai aflat nimic! Indiferent cât de multe știri citești, capacitatea creierului de acumulare şi prelucrare a informației rămâne constantă.
Citește mai mult

Toscana, tur-retur

Aventură și romantism gurmand pentru orice vârstă
Citește mai mult

Caută

Autori

Edwige Martin

Alberto Manguel

Sandra Newman

Vezi mai multi autori

Contact

Baroque Books & Arts

 Adresă: Str. Aviator Ștefan Sănătescu, nr. 53A, sector 1

Telefon/Fax: (+40) 212242725

E-mail:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Hartă